Naša misija

Naše poslanstvo je kulturna izmenjava med našimi prebivalci, ki so žejni po pristnosti in revnim namenom, in avtohtonim prebivalstvom, ki živi v boju za obrambo nedolžnosti človeškega srca. Skupina, ki je nastala v zadnjih letih, je skupina bojevnikov, ponovno odkritih duš, ki čutijo potrebo po življenju v stiku z vrednotami, ki jih uči mati narava, naša učiteljica.

tribù indigena

Kariri-Xocó

Kariri-Xocó so pleme, ki živi v državi Alagoas na severovzhodu Brazilije. Je eno zadnjih domačih ljudstev, ki je ostalo na svetu, ki se bori z močjo in častjo za svoje preživetje in brani svoje korenine in tradicije.
Ime Kariri-Xocó je bilo sprejeto pred približno sto leti, ko se je Xocó znašel pregnan iz svoje zemlje, ki so jo napadli kmetje, in da bi preživeli, so skupaj s Kariri poiskali zatočišče na drugi strani reke. 

Kariri-Xocó

Naša motivacija

Pomagati Kariri-Xocó pomeni pomagati nedolžnosti, da obstane!! Srečanje s tem avtohtonim plemenom nam pomeni ponovno vzpostavitev popolnega stika z materjo naravo in globoko evolucijo, skozi katero se imamo moč ponovno povezati z našimi dušami. Kariri-Xocó so odličen primer dostojanstva in skrinja z zakladom, polna pristnih vrednot. Da jim lahko pomagamo nas napolnjuje s čistim veseljem in radostjo.

pittura corporea

Povezanost in poslanstvo

Leto 2019 se je zaključilo z obiskom s strani našega plemena Cabocla. Bratje Kariri-Xocó  so nam z ljubeznijo in odprtim srcem odprli vrata svoje vasi ter nas učili svojih svetih pesmi in obredov, povezanih z elementarnimi silami.
Ob rojstvu te močne povezave smo začutili klic, da smo tam, da jim pomagamo! Skupaj ustvarjamo njihov sveti prostor - center Sambukà in vabimo k sodelovanju ljudi, ki se zavedajo pomena ohranjanja lastne pristne narave in ne želijo zanemariti svoje kulture.

Brasile centro culturale Sabuká

Cilji

V okviru projekta plemena Kariri Xocó in Cabocla zbiramo donacije za izgradnjo in širitev kulturnega središča Sabuká Kariri Xocó Peretó Kanghí Teroá, ki jim predstavlja nov način obstoja. Vlada je namreč že poskušala razlastiti del njihovih zemljišč in plemenu prepovedala lov ali ribolov, kar je njihovo preživetje močno otežilo.
Zato jim pomagamo s prodajo njihovih ročnih del po Italiji, Nemčiji in Sloveniji ter s spontanimi donacijami in organiziranjem skupinskih obiskov Brazilije za naše pleme Cabocla. To bo omogočilo vključitev čedalje več ljudi v njihovo središče in hkrati pomagalo mladostnikom plemena kariri xocó ponovno vzpostaviti stik s svojo življenjsko potjo.
Prvi cilj je bil omogočiti jim, da vzpostavijo mrežo kanalov, ki prinašajo v center vodo iz reke Porto Real do Colégio, da jim je ne bi bilo potrebno kupovati v mestu. Toda projekt je precej obsežen in veliko dela je še potrebno za končno implementacijo. Naslednji koraki so: gradnja hiš za obiskovalce centra, širitev kuhinje in ureditev akvarijev za ribolov.

Izlet v Brazilijo

Nakup lokalnih ročnih del

tamburo sciamanico

Izlet v Brazilijo

Izlet v Brazilijo je edinstvena priložnost za stik s kulturo in običaji našega bratskega brazilskega plemena. Ljudje, ki še nikoli niso stopili v stik z nami, se imajo priložnost naučiti lokalnih plesov, pesmi in obredov, kar bo pripomoglo k ponovnemu odkrivanju resnične povezanosti z Materjo Zemljo, Očetom Nebom in Srcem Velikega Duha!


Izreden dogodek je, da to brazilsko pleme Evropejcem odpira vrata svoje vasi! Izrazili so pripravljenost, da nas učijo  obredov, pesmi in plesov, in to štejemo za velik privilegij!

Zato potujte tja z nami!
To bodo nepozabni dnevi in resnična humanitarna pomoč.


Nakup lokalnih ročnih del

Vaša pomoč je pomembna! Poveljnik jo potrebuje za podporo svojim ljudem in pomoč pri izdelavi: perja, obrednih pip in poslikav telesa, majic staroselcev.

Vrnite se k viru in spoznajte eno zadnjih domorodnih plemen na svetu, ki se s ponosom in dostojanstvom bori za obrambo in ohranitev svojih vrednot in tradicij.


 Za več informacij in rezervacije:
 +39 339 428 8345
caboclatribe@gmail.com

Sodelujte!

Več informacij o potovanju v Brazilijo:  +39 339 428 8345 

caboclatribe@gmail.com

pittura curativa

Rezervacije potovanj po Braziliji.
Naslednji odhod: december 2022.
Program od 28. decembra do 8. januarja 2023
Potovanje se prične na letališču Aracaju, ki leži severno od Bahia in dve uri vožnje od vasi našega plemena Kariri-Xocó. Tja prispemo 27. decembra.
Od 28. do 31. decembra bomo s staroselci preživeli štiri dni v kulturnem domu Sabuká, kjer bomo spoznavali tradicionalni ples Torè in pesmi, doživeli svete obrede, duhovne sprehode v naravi, tradicionalne poslikave teles in še veliko več.
Od 1. do 5. januarja bomo uživali v Praia do Francês blizu Maceiója: tam nas pričakujejo čudovite bele plaže, narava, sprostitev in aktivnosti na prostem, šport in joga.
Od poznega popoldneva 5.januarja do 7. januarja bomo dni preživljali v tradicionalnem brazilskem šamanskem centru, kjer se bomo udeležili še enega obreda in se srečali z Umbando. Na letališče se bomo vrnili 8. Januarja. Tu si lahko ogledate stroške in celoten program.

artigianato locale brasiliano

Tukaj lahko kupite lokalna plemenska ročna dela.

Ogrlice s semeni zaščite in energetskega čiščenja, Uhane in perje lokalnih ptic, obredne pipe, imenovane cashimboo ali paui za povezavo z Il Grande Spirito - Velikim duhom ter ročno okrašene marake  in zdravilna zelišča, značilna za to regijo.

kontaktirajte.

Čakamo nate! Ne pozabite na ljubezen in spoštovanje.

esperienze con gli indigeni

StikiPišite nam: caboclatribe@gmail.com
Pokličite nas: +39 339 428 8345
 

Spremljajte nas na Instagramu: @caboclatribe

Spremljajte nas na Facebooku: www.facebook.com/caboclatribe

Oglejte si naše video posnetke in se naročite na naš YouTube kanal

Cabocla Tribe Kariri Xocò  Cabocla Tribe Kariri Xocò Cabocla Tribe Kariri Xocò  Cabocla Tribe Kariri Xocò  Cabocla Tribe Kariri Xocò

Viaggiare in Brasile alla scoperta della tribù Kariri Xocò Centro Sabuka Viaggiare in Brasile alla scoperta della tribù Kariri Xocò Centro Sabuka Viaggiare in Brasile alla scoperta della tribù Kariri Xocò Centro Sabuka Viaggiare in Brasile